Resipi Kuih Cucur Pisang/Cekodok


Resipi Kuih Cucur Pisang

Resipi ini buat anda yang masih belum tahu cara membuat goreng Pisang.Sangat simple hanya perlukan masa 15 minit sahaja untuk siapkan.Sesuai dimakan bersama keluarga dirumah dan boleh dijadikan satu perniagaan.Anda boleh cuba resipi ini.

Bahan-­bahan: 


1) 1 sikat pisang emas (lecek) 
2) 300 gram tepung gandum 
3) 1 biji telur ayam 
4) ½ ­ 1 kg minyak masak (untuk menggoreng) 

Cara-cara : 

1) Gaul sebati pisang yang telah dilenyekkan bersama tepung dan telur. Pastikan adunan tidak terlalu pekat. 

2) Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. 

3) Goreng adunan tadi dengan menggunakan sudu satu persatu. Masak hingga warna kuning kecoklatan dengan api yang sederhana kecil dan angkat. Sedia untuk dihidangka

# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai kuih ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.

Mohon Share Guys

C.I : Di harap 
Resipi Kuih Cucur Pisang/Cekodok yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih.
Resipi Kuih Cucur Pisang/Cekodok Resipi Kuih Cucur Pisang/Cekodok Reviewed by C.I on April 04, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.