Resipi ini memang ramai nitizen yang tidak tahu.Sebenarnya cucur nestum ini sangat sedap sesuai untuk kanak-kanak yang sedang membesar.Boleh dijadikan makan petang buat sesisi keluarga.
Bahan-bahan :
# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai kuih ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.
Mohon Share Guys
Cinta : Di harap Resipi Kuih Cucur Nestum yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih.
Bahan-bahan :
1) 3 cawan tepung gandum
2) ½ cawan nestum
3) ½ cawan ikan bilis (kisar halus)
4) 1 batang lobak merah parut
5) 1 labu bawang besar
6) 2 tangkai lada merah
7) 1 tangkai daun bawang
8) 1 biji telur 9) ½ sudu teh garam
10) Air secukupnya
11) ½ 1 kg minyak masak (untuk menggoreng)
Cara-cara:
1) Masukkan kesemua bahan kecuali minyak ke dalam mangkuk. Bancuh pekat dengan air yang mencukupi.
2) Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali.
3) Goreng adunan tadi dengan menggunakan sudu satu persatu. Masak hingga warna keemasan dengan api yang sederhana kecil dan angkat.
4) Hidangkan bersama cili sos atau sos tomato. Sedia untuk dihidangkan.
# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai kuih ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.
Mohon Share Guys
Cinta : Di harap Resipi Kuih Cucur Nestum yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih.
Resipi Kuih Cucur Nestum
Reviewed by C.I
on
April 03, 2020
Rating:
No comments: