Resipi Kuih Bingka Kastad


Resipi Bingka Kastad

Bahan-­bahan : 


1) 2 cawan tepung gandum 
2) ½ cawan tepung kastad 
3) 2 biji telur 
4) 1 cawan gula pasir 
5) ½ cawan marjerin (cairkan) 
6) 410 ml susu sejat 
7) 4 cawan jus pandan 
8) ½ sudu teh pewarna hijau 
9) ½ cawan bijan (goreng tanpa minyak) 

Cara-cara : 

1) Panaskan ketuhar pada suhu 180°c selama 10 minit 

2) Kisar kesemua bahan kecuali bijan dan tapis. 

3) Sementara itu sapu rata acuan/loyang dengan minyak. 

4) Masuk acuan /loyang ke dalam ketuhar. Bakar pada suhu 180'C selama ½ jam. 

5) Keluarkan dari ketuhar, taburkan bijan dan sambung bakar selama 20 minit atau sehingga nampak masak. 

6) Sejukkan dan potong Sedia untuk dihidangkan.

# Kalau anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai kuih ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.

Mohon Share Guys

C.I : Di harap 
Resipi Bingka Kastad yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih.
Resipi Kuih Bingka Kastad Resipi Kuih Bingka Kastad Reviewed by C.I on March 30, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.