Resipi Chocolate Bubble Rice


Resipi Chocolate Bubble Rice

Bahan-bahan A :

1) 130 gram mentega
2) 1 biji kuning telur
3) 60 gram gula halus
4) ¼ sudu kecil pes coklat
Bahan-bahan B :

1) 150 gram tepung superfine
2) 30 gram tepung jagung
3) 10 gram susu tepung

Bahan-bahan C :


1) 60 gram coklat bubble rice
2) 40 gram oklat urai (chocolate rice)

Bahan-bahan hiasan :

1) Mangkuk kertas
2) Coklat bubble rice
3) Snow powder

Cara-cara Penyediaan :

1. Putar bahan-bahan A hingga kembang.

2. Ayak bahan-bahan B, gaulkan bersama bahan C.

3. Masukkan adunan ke dalam bancuhan A dan putar sehingga sebati.

4. Masukkan adunan ke dalam mangkuk kertas, taburkan coklat bubble rice. Sejukkan.

5. Apabila sejuk, ayakkan snow powder di atas biskut.

Nota: Snow powder adalah sejenis gula aising yang tidak cair apabila dimasukkan ke dalam peti sejuk. Jika tiada snow powder, boleh digantikan dengan gula aising.

# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai resipi ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.

Mohon Share sahabat semua

CI : Di harap 
Resipi Chocolate Bubble Rice yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih
Resipi Chocolate Bubble Rice Resipi Chocolate Bubble Rice Reviewed by C.I on May 11, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.