Resipi Kuih Bingka Ubi


Resipi Kuih Bingka Ubi

Bahan­bahan : 

1) 5 cawan ubi parut 
2) 6 cawan santan pekat 
3) 3 biji telur ayam
4) 2 cawan gula pasir 
5) 1 cawan gula merah 
6) 1 sudu teh garam 

Cara-cara : 

1) Masukkan semua bahan kecuali minyak masak di dalam mangkuk dan digaul rata. 

2) Sapu rata loyang dengan minyak masak. Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang. 

3) Masukkan loyang ke dalam ketuhar dan bakarpada suhu 180'C selama 1 jam /masak. 

4) Sejukkan dan potong. Sedia untuk dihidangkan

# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai kuih ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.

Mohon Share Guys

C.I : Di harap Resipi Kuih Bingka Ubi yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih.
Resipi Kuih Bingka Ubi Resipi Kuih Bingka Ubi Reviewed by C.I on April 01, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.