Resipi Lemang Pulut Hitam


Resipi Lemang Pulut Hitam


Bahan-bahan :

1) 1 kg pulut hitam
2) 6 batang buluh lemang
3) Daun pisang muda
4) 5 biji kelapa (ambil santannya)
5) Garam

Cara-cara penyediaan :

1. Basuh pulut hitam dan sejat airnya hingga kering.
2. Bersihkan bahagian dalam buluh dan masukkan daun pisang muda mengikut ukuran buluh.
3. Masukkan pulut hitam dan tuang santan bergaram di dalamnya.
4. Bakar menggunakan api perlahan hingga lemang masak.

# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai resipi ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.

Mohon Share sahabat semua

CI :
Di harap 
Resipi Lemang Pulut Hitam yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih
Resipi Lemang Pulut Hitam Resipi Lemang Pulut Hitam Reviewed by C.I on May 18, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.