Resipi Lemang Pulut Hitam
Bahan-bahan :
1) 1 kg pulut hitam
2) 6 batang buluh lemang
3) Daun pisang muda
4) 5 biji kelapa (ambil santannya)
5) Garam
Cara-cara penyediaan :
1. Basuh pulut hitam dan sejat airnya hingga kering.
2. Bersihkan bahagian dalam buluh dan masukkan daun pisang muda mengikut ukuran buluh.
3. Masukkan pulut hitam dan tuang santan bergaram di dalamnya.
4. Bakar menggunakan api perlahan hingga lemang masak.
Mohon Share sahabat semua
CI : Di harap Resipi Lemang Pulut Hitam yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih
Resipi Lemang Pulut Hitam
Reviewed by C.I
on
May 18, 2020
Rating:
No comments: