Resipi Biskut Kelapa



Resipi Biskut Kelapa
Bahan-bahan :

1) 250 gm butter
2) 2oo gm gula kastor
3) 1 Kuning telur
4) 1 s/k esen vanilla
5) 2 Cawan kelapa kering [ cap King]
6) 1/2 Cawan nestum halus
7) 1 1/4 Cawan tepung ubi
8) 1 1/4 Cawan tepung gandum
10) Coklat cair untuk hiasan 

P/s : Tepung ubi dan tepung gandum ayakkan bersama

Cara-cara penyediaan :

1. Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan kacau rata.
3. Masukkan bahan kering berselang seli dan gaulkan rata.
4. Bentukkan mengikut kesukaan sendiri.
5. Bakar dalam suhu 170'C selama 15 minit atau sampai nampak masak.
6. Sejukkan dan hiaskan dgn lorekkan coklat cair.

# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai resipi ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.

Mohon Share sahabat semua

CI :
Di harap 
Resipi Biskut Kelapa yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih
Resipi Biskut Kelapa Resipi Biskut Kelapa Reviewed by C.I on May 18, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.