Resipi Biskut Kelapa
Bahan-bahan :
1) 250 gm butter
2) 2oo gm gula kastor
3) 1 Kuning telur
4) 1 s/k esen vanilla
5) 2 Cawan kelapa kering [ cap King]
6) 1/2 Cawan nestum halus
7) 1 1/4 Cawan tepung ubi
8) 1 1/4 Cawan tepung gandum
1) 250 gm butter
2) 2oo gm gula kastor
3) 1 Kuning telur
4) 1 s/k esen vanilla
5) 2 Cawan kelapa kering [ cap King]
6) 1/2 Cawan nestum halus
7) 1 1/4 Cawan tepung ubi
8) 1 1/4 Cawan tepung gandum
10) Coklat cair untuk hiasan
P/s : Tepung ubi dan tepung gandum ayakkan bersama
Cara-cara penyediaan :
1. Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan kacau rata.
3. Masukkan bahan kering berselang seli dan gaulkan rata.
4. Bentukkan mengikut kesukaan sendiri.
5. Bakar dalam suhu 170'C selama 15 minit atau sampai nampak masak.
6. Sejukkan dan hiaskan dgn lorekkan coklat cair.
P/s : Tepung ubi dan tepung gandum ayakkan bersama
Cara-cara penyediaan :
1. Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan kacau rata.
3. Masukkan bahan kering berselang seli dan gaulkan rata.
4. Bentukkan mengikut kesukaan sendiri.
5. Bakar dalam suhu 170'C selama 15 minit atau sampai nampak masak.
6. Sejukkan dan hiaskan dgn lorekkan coklat cair.
Mohon Share sahabat semua
CI : Di harap Resipi Biskut Kelapa yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih
Resipi Biskut Kelapa
Reviewed by C.I
on
May 18, 2020
Rating:
No comments: