Resipi Biskut Susu @ Milk Cookies
Bahan-bahan :
( satu adunan boleh dapat hampir 100 biji ) :
1) 250gram tepung jagung
2) 1 tin susu pekat manis (yang kecil jangan habiskan)
3) 1 sudu baking powder
4) butter / marjerin untuk uli tepung
5) perwarna -ikut suka pilihan anda
Cara-cara :
1. Gaulkan tepung + susu pekat manis.
1) 250gram tepung jagung
2) 1 tin susu pekat manis (yang kecil jangan habiskan)
3) 1 sudu baking powder
4) butter / marjerin untuk uli tepung
5) perwarna -ikut suka pilihan anda
Cara-cara :
1. Gaulkan tepung + susu pekat manis.
2. Bila tepung dan susu dah sebati tambah marjerin untuk menjadi doh .
3. Bahagian doh kepada dua bahagian - satu letak warna merah atau warna yang disukai
4. Bakar dlm oven 180 = 15 minit...apabila masak sejukan dulu baru alihkan dari dulang pembakar
Perhatian : Biskut ini amat lembut dan cair apabila didalam mulut, jadi berhati-hati bila mengangkat biskut dari dulang pembakar...pastikan betul-betul sejuk baru di alihkan.
Mohon Share sahabat semua
CI : Di harap Resipi Biskut Susu @ Milk Cookies yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih
Resipi Biskut Susu @ Milk Cookies
Reviewed by C.I
on
May 12, 2020
Rating:
No comments: