Resipi Biskut Cornflake Crunchy


Resipi Biskut Cornflake Crunchy

Bahan-bahan A :

1) 90 gram gula halus
2) 100 gram mentega
3) 25 gram marjerin
4) ¼ sudu kecil esen vanilla
5) Secubit garam

Bahan-bahan B :
1) 1 biji telur

Bahan-bahan C (ayak) :

1) 150 gram tepung kek
2) 1/8 sudu kecil serbuk penaik
3) 1/8 sudu kecil soda bikarbonat
4) 1/8 sudu kecil emplek

Bahan-bahan D :
1) Cornflakes secukupnya (ramas kasar)

Cara-cara penyediaan :

1. Putarkan bahan A hingga kembang selama 10-15 minit.
2. Masukkan bahan B dan putarkan lagi hingga sebati.
3. Akhir sekali masukkan bahan C dan putar hingga sebati.
4. Rehatkan adudan ke dalam chiller semalaman.
5. Keluarkan dari chiller dan ambil sebnyak 1 sudu kecil dan gaulkan dengan cornflaes.
6. Susun di atas adunan pembakar dan bakar hingga garing.


# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai resipi ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.

Mohon Share sahabat semua

CI : Di harap Resipi Biskut Cornflake Crunchy yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih













Resipi Biskut Cornflake Crunchy Resipi Biskut Cornflake Crunchy Reviewed by C.I on May 15, 2020 Rating: 5

1 comment:

Powered by Blogger.