Resipi Almond London Bridge
Bahan-bahan A :
1) 220 gram mentega
2) 100 gram marjerin
3) 1/8 sudu kecil esen vanilla
4) Secubit garam
5) 120 gram gula aising
Bahan-bahan B (ayak) :
1) 350 gram tepung gandum
2) 30 gram tepung ubi
3) 50 gram tepung jagung
4) 30 gram tepung kentang
5) 3 sudu besar susu tepung1/8 sudu kecil serbuk penaik
6) 1/8 sudu kecil emplek
Bahan-bahan C :
1) 300 gram badam
1) 220 gram mentega
2) 100 gram marjerin
3) 1/8 sudu kecil esen vanilla
4) Secubit garam
5) 120 gram gula aising
Bahan-bahan B (ayak) :
1) 350 gram tepung gandum
2) 30 gram tepung ubi
3) 50 gram tepung jagung
4) 30 gram tepung kentang
5) 3 sudu besar susu tepung1/8 sudu kecil serbuk penaik
6) 1/8 sudu kecil emplek
Bahan-bahan C :
1) 300 gram badam
Bahan-bahan hiasan :
1) Mangkuk kertas
2) Coklat cip kuning
3) Coklat masakan
Cara-cara penyediaan :
1. Putarkan bahan A hingga sebati.
2. Ayak bahan B dan masukkan ke dalam adunan A.
3. Gaul hingga sebati.
4. Rehatkan doh selama 20 minit.
5. Bakar badam hingga masak.
6. Bulat-bulatkan doh dan masukkan badam di tengah-tengahnya.
7. Bentukkan memanjang.
8. Bakar hingga masak dan sejukkan.
9. Panaskan coklat masakan secara double boiler.
10. Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
11. Tabur coklat cip kuning di atasnya.
# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai resipi ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.
Mohon Share sahabat semua
CI : Di harap Resipi Almond London Bridge yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih
2) Coklat cip kuning
3) Coklat masakan
Cara-cara penyediaan :
1. Putarkan bahan A hingga sebati.
2. Ayak bahan B dan masukkan ke dalam adunan A.
3. Gaul hingga sebati.
4. Rehatkan doh selama 20 minit.
5. Bakar badam hingga masak.
6. Bulat-bulatkan doh dan masukkan badam di tengah-tengahnya.
7. Bentukkan memanjang.
8. Bakar hingga masak dan sejukkan.
9. Panaskan coklat masakan secara double boiler.
10. Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
11. Tabur coklat cip kuning di atasnya.
# Sekiranya anda ingin mencari resipi lain sila ke ruangan ( Cari@Search) di bahagian atas laman sesawang ini.Sekiranya anda mempunyai pengalaman dan pendapat mengenai resipi ini sila kongsikan di ruang komen dibawah agar ia dapat memberi manfaat kepada pembaca yang lain.
Mohon Share sahabat semua
CI : Di harap Resipi Almond London Bridge yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu dan dapur anda.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari pengalaman, hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih
Resipi Almond London Bridge Mudah Dan Cepat
Reviewed by C.I
on
May 14, 2020
Rating:
No comments: